Cum se joaca la pariuri sportive, castiga bani pariuri

Acest articol se adreseaza celor care nu au pus un pariu pana acum. Veti invata cum se joaca la pariuri sportive si cum se castiga bani din pariuri.

Un pariu sportiv consta in prezicerea rezultatului unui eveniment sportiv, caruia ii este alocata o cota si pe care pariorul trebuie sa plaseze o miza.

Ce este cota?
Cota este un indice al unui eveniment sportiv reprezentat printr-un numar care face legatura intre suma pariata si potentialul castig. Cota este acordata de catre casele de pariuri si este aproximativ direct proportionala cu probabilitatea ca acel rezultat sa fie castigator. In functie de tara in care se pariaza, cota pot fi de mai multe feluri: europeana, britanica, americana, indoneziana sau malaeziana. Toate agentiile de cartier din Romania folosesc cota europeana, iar majoritatea celor online se vor baza pe cote europene si britanice. Cota europeana este formata dintr-un numar urmat de doua decimale, iar cota britanica este un numar fractional. O cota europeana de 10,00 va fi echivalentul unei cote britanice de 9/1.

Ce este miza?
Miza este suma de bani pe care pariorul o mizeaza pe posibilul rezultat al unui anumit eveniment sportiv. Cand auziti pe cineva ca spune : Am parian 100 de ron pe Liverpool sa stiti ca aceea este miza pariororului.

Cum se calculeaza castigul si profitul?
Castigul este egal cu rezultatul inmultirii mizei cu a cotei. De exemplu, sa presupunem ca avem un meci intre Steaua si Dinamo, unde Steaua are cota 2.00 la victorie.

Pariem 100RON pe Steaua. In acest exemplu, 100RON este miza, iar 2.00 este cota. Castigul va fi egal cu 200 (100 * 2) , iar profitul va fi egal cu 100 (200-100)

Daca de exemplu pariati pe cote britanice, cota europeana de 2,00 va fi echivalentul cotei britanice de 1/1. Si aceasta se inmulteste cu miza, dar rezultatul va reprezenta direct profitul si nu castigul total. 100* 1/1 = 100.

Ce este un bilet cu selectii multiple?
La toate agentiile de pariuri, atat offline cat si pe internet o sa vedeti ca aveti posibilitatea sa plasati un pariu multiplu. Un bilet cu selectii multiple e alcatuit din mai multe meciuri single jucate impreuna pe acelasi bilet. Pentru a castiga, trebuie sa castigati toate pariurile de pe acel bilet (exceptand situatiile in care jucati bilete sistem care va permit sa castigati o anumita suma de bani si avand selectii gresite pe bilet).

CLICK AICI SI PARIAZA ONLINE ! PRIMESTI BONUS DE 200 DE RON LA Bet365

Cum se calculeaza un bilet cu selectii multiple?

Calculul se face prin inmultirea mizei cu cotele tuturor meciurile de pe bilet. De exemplu, sa presupunem ca am pus pe 10RON un bilet multiplu cu 5 selectii cu urmatoarele cote: 1.50 , 1.70, 1.65, 1.80 si 1.85.

  • Cota totala va fi : 1.50 * 1.70 * 1.65 * 1.80 * 1.85 = 14.01.
  • Potentialul castig va fi: 10 * 14.01 = 140.10

Atentie: La pariurile plasate la agentiile offline vi se va lua si o taxa de ~5% la fiecare bilet plasat. Astfel, daca plasati un pariu de 10RON, suma de 50 bani va reprezenta taxa, si 9.50 miza. Astfel, in loc sa avem un castig de 140.10RON la exemplul anterior, vom avea 9.5 * 14.01 = 133.10.

De asemenea, tineti cont ca la agentiile de cartier se opreste un impozit de 20% la toate castigurile ce depasesc suma de 600RON. Astfel, daca aveti la un castig de 750RON veti avea un impozit de 30RON.

  • 750 - 600 = 150
  • 20/100 * 150 = 30RON

In articolul "Afla totul despre biletele de pariuri, cum se face si cum stii daca ai castigat" puteti afla cum se calculeaza cotele biletelor mai complicate, cu sisteme si baze.

Care sunt tipurile de pariuri disponibile la o partida?

Atat la agentiile pe internet, cat si la cele de cartier, toate partidele importante au o sumedenie de optiuni de pariere. Unele se inteleg de la sine in ce consta, insa in cazul altora este necesara o explicatie mai ampla. Astfel, va prezentam optiunile de pariuri des folosite la care un incepator nu ar intelege din prima in ce consta:

Pariu cu sansa dubla.
1x - Pariul este castigator atat daca inving gazdele, cat si daca se termina la egalitate
2x - victorie oaspeti sau rezultat de egalitate
12 - sa castige oricare din echipe, dar fara ca meciul sa se termine la egalitate

Total goluri:

  • Peste 2.5 goluri - pariul este castigator daca se marcheaza minim 3 goluri, si pierzator daca se marcheaza maxim 2.
  • Peste 3.0 goluri - pariul este castigator daca se marcheaza minim 4 goluri, pierzator daca se marcheaza maxim 2, si primiti miza inapoi in cazul unui numar de fix 3 goluri marcate.

Pariuri tip Handicap

Ce este un handicap asiatic?
Acestea sunt pariuri cu doua posibile deznodaminte: Castigator echipa gazda sau castigator echipa oaspete. Consta in acordarea virtuala de catre o casa de pariuri a unui avantaj unei echipe. De obicei acest avantaj se acorda echipei care porneste cu sansa a doua Va prezentam cele mai cunoscute tipuri de handicap asiatic:
- AH -0.5 -> echipa respectiva trebuie sa castige partida la orice scor.
- AH -1.5 -> echipa trebuie sa castige la minim 2 goluri diferenta.
- AH +1.5 -> echipa poate sa castige, sa faca egal, sau sa piarda la maxim 1 gol diferenta.
- AH -1.0 -> echipa trebuie sa castige la minim 2 goluri diferenta, dar daca invinge la o diferenta de fix un gol, pariorul primeste inapoi suma pariata
- AH +1.0 -> echipa trebuie sa faca egal sau sa castige. Daca pierde la doar un gol diferenta, pariorul primeste inapoi suma pariata.

Ce este un handicap european?
Ca si la cel asiatic, o echipa primeste un avantaj fictiv. Doar ca aici, pariul are 3 posibile deznodaminte: Victorie Gazde / Egal / Victorie Oaspeti.
EH : -1 -> echipa care porneste cu a doua sansa primeste un avantaj fictiv de un gol. Astfel, daca ea pierde cu 1-0, se considera ca meciul s-a terminat la egalitate, deoarece scorul fictiv este de 1-1. Daca meciul se termina la egalitate, atunci acea echipa e considerata castigatoare. Daca ea pierde la o diferenta mai mare de 2 goluri, atunci avantajul fictiv nu a fost suficient.

Ce este un pariu Draw no bet? (DNB)
Este un pariu cu doua optiuni la care pariati pe victoria unei echipe, si la care primiti miza inapoi daca rezultatul final este unul de egalitate. De exemplu, sa presupunem ca pariati pe un meci Steaua-Dinamo ca Steaua va castiga. Daca partida se termina la egalitate, atunci primiti suma pariata inapoi. Pe site-uri online acest tip de pariu se mai poate numi si "Egal - pariul se ramburseaza". La handicap asiatic, acest pariu al nostru ar fi : "Steaua (0)" , acel "(0)" reprezentand returnarea mizei in caz de egalitate.

Alti termeni folositi in pariuri:
PsFx : Pauza sau final x - pariul este castigator daca e un rezultat de egalitate la pauza SAU la final.

TG r1 / r2 : Total goluri prima repriza / a doua repriza.

Mai sunt si multi alti termeni folositi, insa acestia sunt cei mai importanti. Este bine ca inainte sa incepeti sa pariati, sa stapaniti aceste definitii, sa stiti cum se calculeaza o cota, si cum se catiga un bilet la pariuri. Pentru intrebari si probleme apelati la comunitatea Pariuri-x.ro au cel mai activ forum de pariuri din Romania.

CLICK AICI SI PARIAZA ONLINE ! PRIMESTI BONUS DE 200 DE RON LA Bet365

 
Comentarii (
0
)